Контрольні питання

  1. Дайте визначення ферментам та охарактеризуйте їх значення в природі й народному господарстві
  2. Класифікація та номенклатура ферментів.
  3. Особливості ферментів. Одиниці активності ферментів.
  4. Оксидоредуктази: характеристика, значення, застосування в харчовій промисловості.
  5. Які процеси каталізує глюкооксидаза? Використання глюкооксидази в харчовій промисловості.
  6. Дайте характеристику процесам за участі каталази. Значення каталази в органічному світі.
  7. Які процеси каталізує пероксидаза. Значення пероксидази.
  8. Яке значення о-дифенолооксидази? Які процеси вона каталізує?
  9. Які ферменти належать до гідролітичних? Наведіть приклади. Яке їх значення?
  10. Глікозидази: класифікація, характеристика окремих представників, використання в харчових технологіях.
  11. Протеази: класифікація, характеристика окремих представників, використання в харчових технологіях.
  12. Застосування ферментів в хлібопеченні.
  13. Застосування ферментів у виробництві крохмалю та крохмалепродуктів.
  14. Які ферменти і з якою метою використовуються у кондитерській промисловості?
  15. Які ферменти використовуються у виробництві плодово-ягідних соків та вин? Яке їх значення?
  16. Які ферменти використовуються у виробництві спиртних напоїв та пивоварінні?