Контрольні питання
- Дайте визначення ферментам та охарактеризуйте їх значення в природі й народному господарстві
- Класифікація та номенклатура ферментів.
- Особливості ферментів. Одиниці активності ферментів.
- Оксидоредуктази: характеристика, значення, застосування в харчовій промисловості.
- Які процеси каталізує глюкооксидаза? Використання глюкооксидази в харчовій промисловості.
- Дайте характеристику процесам за участі каталази. Значення каталази в органічному світі.
- Які процеси каталізує пероксидаза. Значення пероксидази.
- Яке значення о-дифенолооксидази? Які процеси вона каталізує?
- Які ферменти належать до гідролітичних? Наведіть приклади. Яке їх значення?
- Глікозидази: класифікація, характеристика окремих представників, використання в харчових технологіях.
- Протеази: класифікація, характеристика окремих представників, використання в харчових технологіях.
- Застосування ферментів в хлібопеченні.
- Застосування ферментів у виробництві крохмалю та крохмалепродуктів.
- Які ферменти і з якою метою використовуються у кондитерській промисловості?
- Які ферменти використовуються у виробництві плодово-ягідних соків та вин? Яке їх значення?
- Які ферменти використовуються у виробництві спиртних напоїв та пивоварінні?
|